2011. március 18., péntek

A Barátság

Egy régebbi idézetemmel kezdeném, amit még akkor írtam, amikor már tudtam mit jelent ez, de hála Istennek ma már a Szívemben is érzem ennek a jelentését.

"A barátok a legnagyobb Isteni ajándék, akik olyan rejtett erőd, amit nem is sejtesz, de ott van veled mindig és mindenhol!"

Sajnos kevesen tudjuk, hogy a Barátság nem csak egy kimondott nagyon jól hangzó szó egy másik emberhez.
Ami nem csak annyit jelent, hogy régóta ismerjük egymást és jól érezzük magunkat együtt.
Sőt bizton állíthatom, hogy a mai világban már a Barátság egyáltalán nem az együtt töltött idő mennyiségétől függ, hanem a közös megélés mélységétől. Ezért egy igaz barátság, egy illetve két megfelelően nyitott szívű ember esetében nagyon hamar ki tud alakulni. Nagyon boldog lennék, ha ezt minél több ember meg tudná engedni magának és nem korlátoznák be a régmúlt tapasztalatok, csalódások és félelmek.
Amire még rájöttem és nagyon fontosnak tartom, hogy megosszam másokkal is, hogy a Barátságban rejlik egy igazi fantasztikus varázserő, amibe talán a legnagyobb energia lakozik.
Ez az energia, ha érezzük, ha nem, állandóan összeköt minket Barátainkkal és minden egyes pillanatban erősítenek, támogatnak. Amikor egy kicsit lelassulunk a fejlődésünkben vagy elveszítjük magunkban a HITet, akkor ők mint egy hatalmas energia tömeg továbblöknek minket és emlékeztetnek rá, hogy kik vagyunk.
Ez az erő és persze a Család ereje segít abban is, hogy visszafelé sose tudjunk csúszni a lejtőn, és ez a Szeretet erő, ami körülvesz minket nem enged egy bizonyos szint alá kerülni.
Ha egy ember teljesen elveszíti a HIT-ét és úgy érzi kicsúszott a talaj a lába alól, akkor bizony el tud jutni odáig - amit nagyon nagy számban látunk a világunkban - hogy teljesen szertefoszlik az élete és akár hajléktalanná válik. Ez bizony egy nagyon HITe vesztett állapot. De ez az ember azért kerülhetett ilyen helyzetbe, mert az élete során nem engedte meg magának, hogy igaz barátai lehessenek, akik mindenféle szinten támogatják, úgy anyagilag, mint mentálisan és a Szeretetükkel.
Én voltam ilyen állapotban, tudom miről beszélek. És csak azért nem süllyedtem le erre a szintre, mert a barátok energetikája, SZERETETE és támogatása, mint egy hatalmas ERŐ nem engedett. Ez ad az embernek egy olyan közeget, ami mindig fent tart és nem enged visszazuhanni. Nagyon fontos lenne a mai társadalmunknak, az embereknek, hogy végre megint elkezdjenek nyitni egymás felé és persze MAGuk felé, hogy kialakulhasson ez a fantasztikus összetartó erő, ami már csak egyre jobb és jobb irányba vihet minket.  
És ide a végére egy idézetet tennék, amit egy nagyon kedves Barátomtól kaptam:

" A Barátság számtalan dolgot magában foglal:
az élet bármely helyzetében készen áll segítségedre,
sohasem jön alkalmatlan időben,
soha sincsen terhünkre.
Ezért szokták mondani, hogy a tűzre és vízre
nincs többször szükségünk, mint a Barátságra.
Hiszen a Barátság nemcsak
a boldogságot aranyozza be még ragyogóbban,
hanem a bajokat is elviselhetőbbekké teszi azzal,
hogy osztozik bennük és részt kér belőlük."
                                   
                                                              (Cicero)
2010. január 21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése