2020. január 30., csütörtök

Hit! A mindent átható erő.

Azt látom és tapasztalom a mindennapokban, hogy a Hit, mint fogalom és valódi jelentés teljesen elhomályosodott, sőt a legtöbb esetben teljesen félreértelmezett jelentéstartalommal bír.
Szeretném egy kicsit helyre tenni vagy legalábbis kicsit kiszélesíteni, a valódi jelentés tartalmát, ennek az igen fontos szónak.
Amit látok, hogy a HIT, mint szó teljesen ledegradálódott egy szimpla vallási jelentésre.
Vagyis a Hit egyenlő lett azzal, hogy hiszel-e Istenben vagy vallásos vagy-e?
A valódi jelentéstartalma persze ennél sokkal hatalmasabb.
A Hit önmagában nem nyit meg semmilyen kaput- csak azáltal- hogy hiszel valamely Istenben vagy vallásban, ennél ez sokkal átfogóbb erejű.

Azt nagyon sokszor hallhatjuk, sokféle fórumon az élet szinte minden területéről, hogy mindenhez a legfontosabb, hogy higgyünk benne.
Ha ezt szinte mindenki elfogadja, akkor gondoljuk át egy picit jobban.
Valóban elég a HIT erejéhez, hogy vallásos vagyok és hiszek Istenben?
Aki azt érzi vagy azt gondolja, hogy nem, az jöjjön velem tovább egy kicsit!

Mitől lehet olyan fontos a HIT?

Milyen erő lakozik benne, ha mindenhez ez a legfontosabb?
Miért működik, olyan nehezen, ha ez mindennek az alapja?
Egyáltalán hogyan működik?
Tudom-e irányítani?
Fejleszthető-e?



Hírtelen ennyi kérdés, de ezt még sorolhatnám nagyon hosszan.

Először boncolgassuk picit a HIT eredetét.

Próbáljuk megvizsgálni milyen energia is lehet valójában, ami mozgatja ezt az erőt.
Biztos, hogy valami igen erős elemi energia lehet, ha ez alapja mindennek, ami megvalósul ebben a világban.
Mivel kezdődik bármiféle teremtés ebben a világban?
Egy gondolattal, igaz?
(Abba most nem mennék bele, hogy mi előzi meg a gondolatot, mert az egy másik komoly kifejteni való lenne)

Szerencsére persze nem minden gondolat valósul meg és nyilvánul meg ebben a világban. Pedig azt mondjuk, hogy a gondolatnak teremtő ereje van. Akkor mi miatt van, hogy bizonyos gondolatok megnyilvánulnak, megteremtődnek, bizonyosak pedig – szerencsére – nem?
Na itt jön képbe az az energia és minőség, ami megváltoztat egy gondolatot és teremtő erővel ruházza fel.

Ez a HIT.

A valódi HIT egy elemi energiával feltöltött teremtő erő, ami a teljes valóságot – amiben hiszünk -hozza létre, nem csak az adott dolgot. Persze ez ennél összetettebb, mert ebbe az érzékelt valóságba beletartozik, az is, amit nem a mi hitünk alkot meg, hanem a kollektív elfogadott játékszabályok hoznak létre, ezáltal nem szükséges folyamatosan újra teremteni mindent.

Az az energia pedig, ami feltölti fűtőerővel a gondolatot, az a szív energia. Ettől az energiától jön működésbe minden ebben a világban. Mi magunk is és a teremtéseink is.
A szív energia pedig egy intenzív és tiszta érzésen keresztül kapcsolódik a gondolathoz, és mindezt áthatja az a fontos információ, hogy hiszünk a létezésében és a megvalósulásában.
Magyarán, ha a vágy, ami létrehoz egy gondolatot feltöltődik tiszta szeretet érzésen keresztül a szív energiával, az létrehoz egy valódi teremtést. Ez áthatol téren és időn.
Vagyis lehet, hogy nem azonnal fog megvalósulni, de minden folyamat és feltétel elindul a változás útján. Ez lehet évek – ha olyan léptékű dologról van szó- de lehet egy szempillantás is. A teremtés nem felejt. Ne hidd azt, hogy nem működött. Sok esetben már el is felejtjük azt a pillanatot, amikor megvágytunk egy bizonyos dolgot.
A szív energia fejleszthető. Ezzel fokozhatjuk a teremtéseink, erejét és tisztaságát.
A tiszta érzés – szeretet - önzetlenséggel, hála érzéssel fokozható.
Én például több igen nagy jelentőségű teremtő erejű pillanatomra emlékszem, amelyek akár 6 év után tértek vissza hozzám. A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy ez nem egy állandó mantrázás által jött létre, hanem egyetlen nagyon magas energiájú, szeretettel teli, tiszta vágy és érzés együtt állásának pillanata volt.
Hatalmas erővel bírnak az ilyen pillanatok.

Kívánok mindenkinek minél több ilyen tiszta pillanatot. Aminek alapvető ismérve az, hogy csak és kizárólag a tiszta lényünkből és Önvalónkból képes létre jönni. Semmi esetre sem mások vágyaiból és hamis önképből eredő tévhitekből fakad.

De ez már egy másik igen összetett téma...

Böjtös Zsolt
2020. 01. 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése